www.wirelessanten.com

Panel anten | wireless anten | wifi booster | wireless sinyal güçlendirici | biquad anten | omni anten
Zaman: 09 Eyl 2010 02:25

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: D-link DWL 2100 Ap Kullanım Ayarları
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2009 13:21 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar Merhabalar; çorbada benimde katkım olması için d-link dwl 2100 ap nin kullanımını anlatmaya çalışacağım.

Arkadaşlar kullanım kılavuzunda anlatıldığı gibi pc ile konfirigasyonunu yaptıkdan sonra yapacağımız işlemleri anlatacağım. Eğer konfirigasyonda sıkıntı yaşıyorsanız onu da anlatabilirim ve yazı olarak anlatayım;

Arkadaşlar ap dhcpye sahip olmadığı için pcmize ip atayamaz ve ethernet kablosunu fişini takdıkdan sonra pcmize el ile ip vereceğiz bu ip 192.168.0.** olmalı ve çıkış kapısı (gateway) de 192.168.0.1 vereceğiz daha sonra d-linkimizin ayarlarını yapmak için internet tarayıcımızdan 192.168.0.50 ( eğer değiştirmiszeniz .50 yerini değiştireceğiz) ip adresine giriyoruz ve aşağıdaki görüntü karşımıza geliyor. ( benim apnin ipsi 192.168.0.61 olduğu için bu ip adresinden bağlandım apye)

Resim

Apmizin fabrikasyon kullanıcı adı admin şifresi ise boştur. Tamam'ı tuşladıkdan sonra ise karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

Resim

Burada hızlı kurulum sihirbazını kullanabiliriz ama biz sihirbaz kullanmadan kurulum yapacağız. Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi sol tarafdaki sekmelerden wireless bölümüne basacağız ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

Resim

Yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi ilk ap fabrikadan çıkışında access point modunda geliyor. bu yazımızda ap modu-ap cilient, ap repeater modlarını açıklayacağız ilk olarak ap modu;

Access Point modunu seçtikden sonra SSID bizim sinyal ismimizi ifade ediyor. Buraya sinyal ismimizi gireceğiz. Channel ise sinyalimizin kanalıdır. (kanal seçiminde en çok tavsiye edeceğim kanallar 1-6-11 dir. çünkü her anten yaplışında anteninin belirli bir kanala göre tasarımı yapılır ve anteno kanalda en iyi performansı sergiler ve tasarımcılar en çok bu kanallara göre tasarım yaparlar). Authentication kısmı ise bizim sinyalimizin şifre kısmıdır. eğer şifre koyacaksak buradan şifre türünü belirleriz ve aşağıda açılan bölümlere şifrelerimizi yazabiliriz. Ama MAC Filitresi kullanacaksak şifremizi Open System (açık sistemi) seçeceğiz. Daha sonra sağ altta yeşil uygula butonuna basarak apmize ayarları kaydedeceğiz. Aşağıdaki resimde görülmektedir.

Resim

Sırada Ap Client ( bağlanıcı, alıcı) Modu anlatacağız. Bu modda adından da anlaşılacağı gibi seçilmiş olan sinyale bağlanmaya yarayan bir moddur. Yine tarayıcımızdan apmizin ipsine giriyoruz. kullanıcı adını ve şifresini girdikden sonra sol kısımdan wireless sekmesine giriyoruz ve Ap Client modumuzu seçiyoruz. Daha Sonra Scan butonuna basıyoruz ve orta kısımdaki bölümde bulunan sinyaller geliyor. Bağlanmak istediğimiz sinyali seçip ( sol radafında yuvarlak kutucuğu doldurarak) eğer ağımız şifreli ise şifremizi giriyoruz. Şifreyi yine yukarıda şifre kunulduğu gibi authentication kısmında şifre türümüzü seçip aşağısında aktif olan şifre girme yerlerine şifremizi giriyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

Resim

En son olarak da Ap Repeater ( tekrarlayıcı) özelliğini anlatacağız. Bu mod adından da anlaşılacağı gibi seçtiğimiz sinyale bağlnıp daha sonra ayni sinyali güçlendirerek menzili içinde yayan bir moddur. Bu modda ayarlarımız aynı ap client ayarlarına benzemektedir. Tek fark modunu seçerken Ap Repeater modunu seçeceğiz diğer tüm ayarları aynıdır. Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi.

Resim

Arkadaşlar Apmizde yaptığımız tüm değişiklikleri kaydetmek için uygulama butonuna basmayı unutmayınız. (Sağ altta)

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: D-link DWL 2100 Ap Kullanım Ayarları
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2009 13:28 
Yönetim
Yönetim
Kullanıcı avatarı

mükemmelsiniz saolun bende bu şekilde birşey hazırlamaya hazılanıyordum

car audio system
sunny sinyal kaynağı, pionner 400 W speaker, sierra 1200.d titanium mono bass anfisi, kicker comp 15

Wi-Fi Panel Anten|wi-fi forum|Wi-Fi Uzak Mesafe Bağlantı|Wi-Fi Mesafe Artırıcı|Wi-Fi Güvenlik/Hack

Uzmanlarla çalışmak istiyorsanız wirelessanten.com

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2009 15:41 
Kullanıcı avatarı

Gayet başarılı çalışmaya devam ;)

Pc:Crea j100
8187L ~ RT73

NothinG eLSe MatterS !!!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2009 22:51 
Kullanıcı avatarı

iyi çalışma devamını bekliyoruz

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2009 23:11 
Yönetim
Yönetim
Kullanıcı avatarı

Harika bir anlatım olmuş, elinize emeğinize sağlık.. Gerçekten benim de ayarlarını çok merak ettiğim bir cihaz D-link DWL 2100 AP. Merak ettiğim bir konu var : Repeater moddayken, uzaktan alarak tekrar ettirdiğimiz bir wifi sinyal, kendi şifreleme sistemi neyse o şekilde mi bize ulaşıyor ? Yani aldığımız sinyale ayrıca bir şifre koyma imkanımız var mı ?

Örnek vermek gerekirse : uzaktan aldığımız sinyal WPA şifrelemeye sahip ve wpa şifresi 12345678 olsun.. Biz sinyali repeater moduyla etrafa güçlendirdiğimizde buna ayrıca şifre koyabiliyor muyuz yoksa yalnızca 12345678 WPA şifrelemesi geçerli mi oluyor ? Repeater moddayken istediğimiz kadar client AP'ye giriş yapabilir mi (örneğin 3 client ? )

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2009 15:31 
Yönetim
Yönetim
Kullanıcı avatarı

ben cevap vereyim arkadaşlar; tekrarlayıcı moddayken sinyali seçip şifremizi giriyoruz o şifre ile sinyali güçlendiriyor. yani şifreyi değiştiremiyorsunuz aynı oluyor

car audio system
sunny sinyal kaynağı, pionner 400 W speaker, sierra 1200.d titanium mono bass anfisi, kicker comp 15

Wi-Fi Panel Anten|wi-fi forum|Wi-Fi Uzak Mesafe Bağlantı|Wi-Fi Mesafe Artırıcı|Wi-Fi Güvenlik/Hack

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2009 16:40 
Yönetim
Yönetim
Kullanıcı avatarı

Mustafa AYDIN yazdı:
ben cevap vereyim arkadaşlar; tekrarlayıcı moddayken sinyali seçip şifremizi giriyoruz o şifre ile sinyali güçlendiriyor. yani şifreyi değiştiremiyorsunuz aynı oluyor

teşekkürler mustafa

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2009 20:55 
Yönetim
Yönetim
Kullanıcı avatarı

ne demek

car audio system

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 23:57 
Kullanıcı avatarı

tşkler ustam yeni bir ap kullanıcısı olarak işime yarayacak.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 28 May 2010 11:18 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar ben de D-Link 2100ap edindim. yalnız benim ufak bir problemim var. bir türlü ap nin arayüzüne giremiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 28 May 2010 13:14 
Yönetim
Yönetim
Kullanıcı avatarı

tarayıcınızı değiştirin virüs, spy tarzı zararlı içeriklerden sorun yaşanabiliyor

car audio system

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2010 11:20 
Kullanıcı avatarı

paylaşımlarınız için çok teşekür ederim ama ben ip girdikden sonra şifremi de giriyorum wirellesi seçiyorum orda wirelles seçiyorum ilk acces pointeki şlemlerimi yapıyorum daha sonra dekrar girdimde ap cilente orda scana basıp ağımızı bulmamızı istiyorsunuz ama ben bastığım zaman bulamıyorum
ben burayı bulmadan daha önce dns ayarlarımı http://img228.imageshack.us/i/ipayarh.jpg/ link teki verilen gibi yaptım acaba sorun bundan kaynaklanıyor olabilirmi ben bunu yapmasam 192.168.0.50 sayfasına girmemiyorum
cevaplarınız için şiimdiden teşekürler

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2010 21:39 
Yönetim
Yönetim
Kullanıcı avatarı

mali07 yazdı:
paylaşımlarınız için çok teşekür ederim ama ben ip girdikden sonra şifremi de giriyorum wirellesi seçiyorum orda wirelles seçiyorum ilk acces pointeki şlemlerimi yapıyorum daha sonra dekrar girdimde ap cilente orda scana basıp ağımızı bulmamızı istiyorsunuz ama ben bastığım zaman bulamıyorum
ben burayı bulmadan daha önce dns ayarlarımı http://img228.imageshack.us/i/ipayarh.jpg/ link teki verilen gibi yaptım acaba sorun bundan kaynaklanıyor olabilirmi ben bunu yapmasam 192.168.0.50 sayfasına girmemiyorum

kafam karıştı biraz daha açık ve anlaşılır yazarmısınız rica etsem

car audio system

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2010 22:28 
Kullanıcı avatarı

mali07 yazdı:

Cihazı arkasından resetleyip tekrar bağlanmayı deneyiniz.İsterseniz bilgisayara dns girmeyip boş bırakın.Gelen D-link menüsünde de istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: